Degetele de dovlecei

Ma rog, n-am stiut cum sa le zic altfel asa ca … ramanem la “degetele de dovlecei” (pe sistemul fish fingers) 😀

Durata: 40-50 de minute (cu totul)

Ce avem nevoie:

Legume:
– 2-3 dovlecei

Altele:
– 250-300 ml smantana
– 2 linguri ulei de masline
– 180-200 g pesmet
– susan (care la mine in poze lipseste deoarece si pentru ca fiindca n-am avut la indemana)
– 100 g branza uscata (sarata evident)
– 150 g ricotta
– parmezan ras
– sare

1. Se iau in mana dovleceii si se privesc, apoi se dezbraca de coaja si se taie pe sistemul fish-fingers 😛

2. Se arunca niste putina sare pe ei si se invelesc cu grija intr-un prosop de hartie (de bucatarie), nu de alta dar nu vrem sa raceasca. Bine, de fapt vrem sa mai scoatem din apozitatea prezenta in ei. Lasam asa vreo 10-20 de minute, timp in care trecem la pasul 3.

3. Intr-un castron amestecam pesmetul, branza, parmezanul si ricotta. Amestecam si ignoram “cocoloasele” care se formeaza din cauza ricottei, intr-un final se micsoreaza si ele.

4. Intr-un alt castronel aruncam smantana si uleiul si amestecam.

5. Preincalzim un cuptor la 200 de grade si luam o tava pe care o imbracam in hartie de copt.

6. Luam un “degetel” si il trantim in smantana, il scurgem nitel apoi il luam la tranta pe toate partile prin amestecul de pesmet si branza. Facem manevra asta cu toate degetelele dupa care le punem in tava si le bagam la cuptor vreo 30 de minute.

Ce iese? Niste chestii crocante cu miezul moale si un gust interesant. O sa mai fac pe viitor, si poate mai modific putin ingredientele. As incerca de curiozitate si cu niste vinete 😀

~ by Andy on September 25, 2009.

Leave a comment