Lasagna a la Porky

Cum nu sunt fan lasagna care inoata in sos excesiv va prezint o varianta cu o umplutura nu-excesiv-de-uda si fara Bechamel.

Durata: ~ 2 ore

Ce avem nevoie:

Carne:
– 500 g carne tocata (vita)
– 2 piepti de pui
– 200 g salam sasesc (sau mai bine, carnat dulce de care eu n-am gasit)

Legume et altele:
– 1 ceapa mare
– 7 felii de usturoi
– 2 cutii de rosii fara piele (cam 800 g in total)
– 1 cutie de pasta de rosii (200-250 grame parca)
– 500-600 g sos de rosii
– 1/2 cana apa
– 500 g ricotta
– 500 g mozarella
– parmezan ras (eu am avut 2 pungute de la napolact)
– 1 ou
– 2-3 linguri zahar brun
– 1 1/2 lingurite busuioc pisat, tocat, whatever (uscat)
– 1 lingurita condimente italiene alcatuite din piper rosu, boia, sare de mare, cimbru, rozmarin (o lingurita in total)
– 2 lingurite oregano
– 1 lingura sare
– 1/2 lingurita piper negru
– o legatura de patrunjel
– foi lasagna (eu am prestat cu alea de la Barilla, cu tenta de spanac, erau cam 20 in pachet)

1. Se ia salamul sasesc si se taie bucatele mici-mici.

2. Se ia si ceapa si se masacreaza si ea.

3. Se dezbraca finut cele 7 bucati de usturoi, care apoi se piseaza (sau ma rog, se foloseste chestia aia ca un cleste in care bagi usturoiu’ si iese prin gaurele deja masacrat – nu stiu cum ii zice la instrument 😛 )

4. Se iau rosiile, se scot din cutiile lor si se toaca (sau ma rog, se taie marunt)

5. Carnea tocata de doamna vaca se amesteca impreuna cu domnul pui tocat (de preferat tocat la masina de tocat, daca nu, se face ca mine: se injura si se toaca de catre domnul satar – adicatelea manual)

6. Intr-un castronel se face un cocktail uscat din: zahar, busuioc, condimentele italiene, sare, oregano, piper si jumatate din frunzele de patrunjel tocate fin.

7. Cocktailu’ se arunca peste rosii si se amesteca, eventual se arunca peste si sosul de rosii.

8. Intr-o tigaie mare sau in domnul wok se arunca amestecul ala de carne tocata (vita + pui) impreuna cu salamul (sau carnatul) si niste toata ceapa tocata plus niste tot usturoiul macelarit si se lasa pe foc mediu pana cand se maroneste carnea (se mai amesteca ocazional)

9. Dupa ce s-a maronificat carnea se arunca peste ea amestecul ala de rosii + condimente impreuna cu niste pasta de rosii (cam toata). Se tine pe foc mic (adicatelea MINIM) cam o ora si se amesteca din cand in cand.

10. In timp ce se presteaza chestia aia pe foc, se ia un castronel si se amesteca in dumnealui ricotta, oul, niste putin patrunjel tocat (cam cealalta jumatate de legatura, de fapt doar frunzele, tocate fin) si jumatate de lingurita de sare si vreo 150-200 g de parmezan ras.

11.  Se ia una bucata de tava si se arunca niste amestec d-ala de carne cu rosii si alte prostii. Peste se arunca niste foi de lasagna. Peste foi se arunca jumatate din amestecul alb (ala cu ricotta), si peste se arunca niste felii de mozarella (n-am ras-o, am pus direct felii – nu foarte groase, dar nici foarte subtiri). Peste mozarella se arunca niste sos d-ala de carne care se acopera cu un strat de parmezan, peste care urmeaza iar nist foi de lasagna, apoi tot procesul de mai sus. Dupa care se arunca iar niste foi de lasagna peste care se pune doar mozarella si parmezan.

12. Se acopera tava cu niste folie de aluminiu si se lasa la cuptor vreo 25 de minute, dupa care se scoate folia, se adulmeca si se baga iar la cuptor inca 25 de minute. Dup-aia se scoate si se mananca (dupa cum ziceam la inceput, nu inoata in sos asa ca … eu sunt fan 😀 )

Advertisements

~ by Andy on September 25, 2009.

4 Responses to “Lasagna a la Porky”

  1. :-s cine m-a pus sa intru pe site la ora asta? :-s

  2. Eu nu, dormeam 😀

  3. Eu am adormit salivand, ma domani a pranzo ….lasaaaagna :)) numai ca la mine o sa fie mult mai putin de lucru :)) o cumpar.In schimb, promit sa o mananc “a la porky” 😛

  4. Bine, macar lasagna acolo unde esti tu … e lasagna nu varza ca aici 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: