Quiche cu surimi

Pentru ca sunt fan surimi si pentru ca n-am facut niciodata quiche (desi e pe lista “to do” de multa vreme) hai sa va prezentez o chestie interesanta.

Durata: 50 minute + o ora la frigider

Ce avem nevoie:

Carne:
– 30 bucatele de surimi (eu le iau din Metro, la raionul de congelate)

Legume:
– 1 ceapa medie
– 1 ardei rosu

Altele:
– 1 pachet unt
– 1/2 pahar vin alb
– 3 oua
– 250-300 g smantana
– parmezan
– sare, piper
– 250-300 g faina
– pesmet

1. Se ia ceapa, se curata si se masacreaza bine.

2.  Se ia ardeiu’, se spala, se eviscereaza si se masacreaza si el.

3. Se ia surimi-ul si se taie si el bucatele – cubulete – whatever.

4. Se ia in mana prietenul cel mai bun al barbatului bucataros (adica WOK-ul, nu va ganditi la prostii va rog, desi sunt binevenite in bucatacocina) si se topeste cam juma’ de pachet de unt.

5. Se arunca ceapa si ardeiul in ciorba de unt si se lasa acolo pana se molatizeaza cu totul.

6. Se presara si surimi-ul peste ciorba existenta, si ca petrecerea sa fie in toi se adauga si vinul (ca tre’ sa bea si ei ceva nu?) si pentru amuzament, niste sare si piper. Se lasa pe foc cam 1-2 minute dupa care se lasa la racit.

7. Se ia cealalta jumatate de pachet de unt si se amesteca impreuna cu tanti faina si cu niste sare si cu niste apa rece si se incepe prestarea unui aluat (poza e facuta in stadiu incipient)

8. Se ia una bucata de tava si se unge cu niste unt si niste pesmet

9. Se ia un facalet si se trozneste aluatul pen’ ca n-a fost cuminte, apoi se tortureaza prin intindere si se aseaza in tava. Si ca tortura sa fie completa, se ia o furculita si se incepe gaurirea lui. Ca pedeapsa suplimentara se arunca vreo 10 minute in cuptor (preincalzit evident)

10. Intr-un castron mai mare se bat cu cruzime ouale, apoi se amesteca si niste smantana cu ele, si se varsa si chestia aia cu surimi (care intre timp s-a mai racit) si se amesteca.

12. Peste aluatul gaurit si pseudo-copt se toarna amestecul de mai sus si peste el se arunca niste parmezan ras.

13. Se aseaza cu delicatete tava in cuptor si se lasa acolo vreo juma’ de ora. Se lasa apoi la racit. Si se baga la frigider cam o ora, dupa care se mananca.

Advertisements

~ by Andy on September 25, 2009.

5 Responses to “Quiche cu surimi”

  1. baaaaai, nu mai manca surimi! it really sux daca te gandesti ce contine si cum e facut. i used to like it, too, but i quit eating it. :-<

  2. Well … once in a while … surimi rulz 😀

  3. acum am aflat cum le spune la chestiile alea de carton cu aroma de zeama de peste. bleah

  4. Sunt foarte bune bai ! 😀

  5. Bre surimi sunt o pasta nenorocita procesata, din peste cu putin crab, probabil din ramasite amarate de peste… mai bine mananci de la McDOnalds, ca e acelasi lucru!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: