Paella a la Porky

Bai mie-mi place Paella de mor, si cum mi s-a facut pofta de asa ceva, am zis sa incerc si-o varianta de ingurgitat.

Durata: ~ 2 ore (fara marinat)

Ce avem nevoie:

Carne:
– 2 piepti pui
– 500 g creveti

Altele:
– 6 linguri ulei masline
– 2 cani de orez
– 1 lingura boia
– 2 lingurite oregano
– 1 lingurita nucsoara
– sare si piper negru
– 3 bucati de felii de usturoi
– 2 pliculete de sofran (cred ca vreo lingurita vine)
– 1 frunza dafin
– 1 litru de supa (eu am folosit niste supica de pui cu legume)
– 1 lamaie
– 1 ceapa
– 1 rosie
– 200 g fasole rosie
– 200 g porumb
– 200 g mazare
– 200 g fasole verde
– 1 ardei rosu

1. Se ia un castronel in care se arunca niste 2 linguri de ulei de masline, boia, oregano, nucsoara, sare, piper negru si cam atat din ce-mi aduc aminte.

2. Se ciopartesc pieptii de pui (preferabil proaspeti, dar preferabil nu atat de proaspeti incat puiul sa fie inca viu pen’ ca devine murdara situatia) in bucatele nu foarte mari dar nici foarte mici (edificator nu?).

3. Se ia un castron mai mare si se aseaza cu grija pieptii ciopartiti. Dupa care, cu multa dragoste si pasiune, se mangaie carnea cu amestecul de condimente si ulei de mai sus. Se acopera cu niste folie transparenta si se lasa la frigider vreo 2-3 ore.

4. A doua zi va aduceti aminte ca ati lasat niste carne de pui in frigider. In caz contrar, 2-3 ore mai tarziu luati inca 2 linguri de ulei de masline pe care le aruncati intr-o cratita. Deasupra se orneaza cu usturoiul pisat si cu orezul. Se lasa la “prajit” vreo 2-3-4 minute (de preferat amestecand in continuu)

5. Dupa ce expira timpul, se arunca in cratita si dafinul, sofranul, zeama de lamaie si supa. Daca e prea uda, adica are prea multe scurgeri (si inainte sa va intrebati daca sunt porc, sa stiti ca vorbesc despre lamaie) folositi doar juma’ de lamaie, altfel devine prea pregnant gustul si nu e neaparat bine. Se acopera cu niscai capac si se lasa la foc d-ala mic-mic cat un pitic pentru vreo 20 de minute.

6. Se ia in mana prietenul cel mai bun al masculului (si inainte sa va intrebati daca iar sunt porc, ma refer la wok bineinteles) si se arunca si in el 2 linguri de ulei de masline si niste o ceapa tocata plus carnea aia de care sper ca n-ati uitat. Se priveste pe foc amestecul ala vreo 5 minute, eventual se intoarce puiul si pe ailalta parte, apoi se arunca in joc porumbu’, mazarea, ardeiul fasii, fasolea si crevetii. Se lasa pe foc pana cand crevetii se fac rozalii si incep sa danseze (dansatul e facultativ).

7. Se ia o farfurie si se pune pe dumneaei niste orez, peste care dumnealui se pune niste amestec d-ala de creveti, pui si legume si se mananca.

Advertisements

~ by Andy on October 10, 2009.

14 Responses to “Paella a la Porky”

  1. Suna bine reteta, dar… nu te supara Andy… prima si ultima poza…

  2. Da-le naibii de poze ca n-am bani de aparat foto :)) daca nu mi-ar fi lene as mai face o poza …dar mi-e … 😀

  3. Nu aparatul e de vina… nu stiu… cred ca unghiul din care ai pozat (nu spun a ce arata)…
    Dar oricum reteta e ok… si din cauza ei, stii … iar trebuie sa-ti transmit salutari…

  4. Aveam un unghi mai bun, dar a iesit tremurata rau poza 😦

  5. am primit si eu un sfat de la un spaniol care mananca tot timpul paella, in loc de supa sa pui bere, e mult mai buna, am incercat si e chiar tare

  6. Hmmm interesant 😕 avand in vedere ca berea merge excelent la multe chestii … e de incercat

  7. Andy, imi ploua in gura, nu mai pot, am vrut si eu sa gatescminunea, da’ n-am gasit sofran. Zi si mie, tu de unde il iei ca e seceta mare se pare…

  8. Paaaai … Carrefour! Pliculete de la Kotanyi. Sunt 2 la pachet, use both 🙂

  9. aspectul ca aspectul, gustul…tre’ sa fie bunut, dar FARFURIA, ei da, farfuria m-a dat gata cu flocirelele acelea!

  10. Hai mah Andy…incercam si eu sa tin o dieta. Cum ziceai ca se numeste sofranul in italiana? :))

    Sa nu indraznesti sa-ti iei aparat bun!

  11. minunat, minunat!
    da’ sa stii ca chiar si pozele neclare au un farmec al lor… stilizate, asa: paella in acuarela a la Porky! mie mi-au placut.

  12. @mom: pai sunt un romantic ce p.. masii 😀

  13. @D.S.: soffrano? saffrone? nu stiu .. ceva de genul asta cred 😀

  14. @mononoke: mersi frumos ! 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: