Pui cu buzunare

Ieri am avut ca invitat principal pe domnul spanac. Cu aceasta ocazie m-am gandit sa atentez la niste piept de pui umplut cu spanac, insotit de o garnitura de orez cu spanac. Nu stiam exact ce-o sa iasa, dar din fericire rezultatul a fost chiar ok.

Durata: ~ 1  ora

Ce avem nevoie:

Carne:
– 2 piepti de pui taiati pe din doua
– 8 felii lungi de bacon

Altele:
– 200-300 de grame de spanac (calit sau din conserva)
– o lingura de maioneza
– 100 de grame de ricotta
– 150 de grame de feta sau danish white
– 8 scobitori
– 2 felii de usturoi
– niste putin ulei de masline
– niste putine condimente de pui

1. Se ia un castron in care se arunca spanacul (scurs FOARTE bine), usturoiul pisat (daca n-aveti pisalau, merge sa-l ciopartiti cu un satar sau ceva .. cum fac eu … chiar tre’ sa-mi cumpar o chestie d-aia neaparat), feta/danish white-ul, maioneza si ricotta.

2. Se amesteca pana se omogenizeaza totul si iese o pasta dubioasa 😀

3. Se iau in mana pieptii de pui si se mangaie cu delicatete sub un jet de apa (sau ii spalati usor, whatever works). Se ia un domn cutit foarte bun (unul de file-uri ar fi chiar misto) si se fac buzunare in fiecare piept. ATENTIE cand taiati, incercati sa faceti buzunare, nu sa sectionati complet pieptii.

4. Se umplu buzunarele cu amestecul de spanac, apoi se invelesc pieptii in bacon (sa nu le fie frig) si se infige cate o scobitoare in fiecare felie de bacon (nu de alta, dar fara nasturi .. pantalonii cad).

5. Se pun pieptii intr-o tava, se presara niste condimente peste ei, se pune niste puuuutina apa in tava (cam juma’ de cana) si niste putin ulei de masline peste piepti (putin bre ca e scump) si se baga la cuptor la foc mic vreo 45-60 de minute (pana se face puiul).

Se serveste chiar ok cu niste orez cu spanac (nu stiu de ce are farfuria tenta aia verzuie, probabil de la spanac 😀 stiti .. eu inca n-am aparatul ala foto misto 😀 )

Advertisements

~ by Andy on November 15, 2009.

One Response to “Pui cu buzunare”

  1. […] orez verde. Si pentru ca a mai ramas niste pui, am facut niste orez verde cu pui. Garnitura pentru puiul cu buzunare de mai […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: