Cocorez (sau orez cu niste cocos)

Am prestat niste somon mai … “exotic” si implicit usor dulceag (printre altele) asa ca .. optiunile pentru o garnitura erau destul de limitate. Am optat pentru niste orez cu nuca de cocos, parea sa se potriveasca de minune.

Durata: ~ 40 de minute (Se poate face in paralel cu somonul)

Ce avem nevoie:

– 1 cana lapte de nuca de cocos
– 1/2 cana de orez
– 1 1/2 cana de supa de pui (ca sa fim practici, folosim o supa instant. Ca sa fim inteligenti, facem noi o supa de pui de la zero. Eu nu sunt inteligent.)
– 50 g nuca de cocos razuita
– sare
– zeama de la juma’ de lamaie
– 2 linguri unt
1. Se ia o tigaie in care se pune cu dragoste si grija untul. Se pune tigaia pe foc si se priveste in direct moartea untului care se topeste.

2. Orezul si nuca de cocos razuita se arunca in unt si se amesteca deasupra focului vreo 4-5 minute.

3. Se pun in tigaie supa de pui si laptele de nuca de cocos. Se asezoneaza cu niste zeama de lamaie si niste sare, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba vreo 20 de minute (sau pana scade lichidul complet).

4. Rezultatul este un orez dulce-acrisor cu aroma destul de puternica de nuca de cocos. Mie mi-a placut la nebunie, mai ales ca garnitura la somonul din reteta de mai sus.

Advertisements

~ by Andy on November 22, 2009.

One Response to “Cocorez (sau orez cu niste cocos)”

  1. […] Posted in Peste | Tags: brie, dijon, mango, mustar, portocala, somon, zahar brun « Cocorez (sau orez cu niste cocos) […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: